Jdi na obsah Jdi na menu
Update cookies preferences

Prodej

1. 2. 2017

l10_gif.png

 

 

mazanci2016.jpg


Birmičky chováme, protože je milujeme, ne proto, že si naivně myslíme, že by se na jejich chovu dalo zbohatnout.

Zbožňujeme je pro jejich jedinečnou a naprosto úžasnou povahu.


Naše kočičky i koťátka jsou hýčkaní členové naší rodiny. Žijí s námi v našem domově se spoustou lásky a pozornosti, a užívají si velmi vymazlený život. Proto pro naše koťátka vybíráme pouze milující a milující domovy. Všechna koťátka u nás vyrůstají v láskyplném rodinném prostředí, jsou plně socializovaná, naučená hygieně, jsou vymazlená, a nám samozřejmě není lhostejné do jakých podmínek a prostředí odcházejí, proto si vymiňujeme možnost případné návštěvy a budeme rádi, pokud nás nový majitel bude průběžně informovat o životě našeho mimina. Stejně tak i my nabízíme případnou pomoc, taktéž i začínajícím chovatelům či vystavovatelům, ať už radou či jakoukoliv jinou formou.


S budoucími majiteli vyžadujeme osobní kontakt, nejraději osobní návštěvu u nás ještě před zakoupením kotěte, pokud je to možné. Koťátka odcházejí z domova nejdříve ve věku třináct až šestnáct týdnů (podle kondice miminek), což umožňuje koťátkům dostatek času na dokončení socializace a na přirozený odstav od matky. Tak máme dostatek času na kompletní očkování a posouzení dobrého zdravorního stavu koťátek po vakcinaci. Koťátka jsou odchovávána dle chovatelského řádu Českého svazu chovatelů koček, a prodáváme je pouze s průkazem původu. Budoucí majitel obdrží smlouvu o prodeji, očkovací průkaz, rodokmen a výbavičku pro koťátko. U koťat prodávaných na mazlíčka je podmínkou kastrace době jejich pohlavní dospělosti, což je zhruba v jednom roce věku. Požadujeme potvrzení o provedení kastrace. U těchto koťat prodávaných na mazlíčka dostane kupující při převzetí kotěte pouze kopii průkazu původu a až po obdržení potvrzení o kastraci zašleme majiteli originál průkazu původu.

Koťátka jsou od narození v řádné péči veterináře a při prodeji jsou plně vakcinovaná, několikrát řádně odčervená, do chovu i čipovaná. Požadujeme následný kontakt a informace o zdraví a prospívání kotěte. 

V případě, že se chovatel dozví, že je kotě u nového majitele zanedbáváno, či dokonce týráno, vyhrazuje si chovatel právo k odebrání kotěte zpět. Rozhodne-li se nový majitel kotě z nějakého důvodu prodat, je povinen o tom chovatele informovat a nabídnout mu kotě k odprodeji jako prvnímu, tzv. předkupní právo.


Koťátka neprodáváme pro další obchod, což je vázáno smlouvou, ani množitelům, kteří si jednoznačně myslí, že je pro ně kočička vhodným zdrojem příjmů, a neohlížejí se na její zdraví, ani na chovatelský řád.

 

l10_gif.png